user_mobilelogo

Meest gestelde vragen 


Ik ben zwanger. Is spray tanning dan geschikt?
Omdat zonnebaden afgeraden wordt als je zwanger bent, is spray-tanning juist perfect. Nu ben je toch voorzien van een prachtige bruine teint, zonder kans op een ‘masker’ of andere schadelijke invloeden. Voor de zekerheid wordt spray-tanning niet toegepast tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.
Let wel: raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.


Krijg ik niet strepen of vlekken na een spray-tan?
Nee. Strepen of vlekjes na een spray-tan is zeker niet gebruikelijk. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat de huid het grootste orgaan van ons lichaam is. Hormonen (menstruatie – zwangerschap) overmatig alcohol en/of medicijngebruik hebben invloed op ons (lichamelijke)gestel. Bij een zeer klein percentage (1-5%) kan daarom de huid anders reageren op een spray-tan.


Geeft een spray-tan niet af?
Als je de spray-tan afgespoeld hebt, geeft deze niet meer af in je kleding of linnengoed.
Tijdens de inwerktijd van de spray-tan, kan deze wel lichtjes afgeven. Daarom is het advies ook om donkere loszittende kleding te dragen na de behandeling. Alle spray-tans zijn wel uitwasbaar.


Is spray-tanning schadelijk?
Nee. Het is zelfs bewezen dat spray-tanning goed is voor de huid door de vele huidverzorgende ingrediënten. Tevens komt er geen UV straling te pas om de huid te bruinen.


Word ik nog wel bruin van de zon na een spray tan behandeling?
Ja. De zon blijft haar werk doen, waardoor je ook nog steeds bruin wordt van de zon zelf. Je moet de huid wel altijd goed blijven beschermen tegen de zon met een hoge zonnefactor.


Wanneer is spray-tanning niet geschikt?
Je huid is je grootste orgaan. Hormonen, medicijn en/of overmatig alcoholgebruik hebben invloed op onze organen. Zo ook je huid.
Bij een zeer klein percentage onder ons (1-5%) kan de huid anders reageren op een spray-tan. Een spray-tan kan bijvoorbeeld lichter uitvallen dan gewenst of vlekjes veroorzaken. Indien dit het geval is, neem dan alsjeblieft contact op met ons zodat wij dit kunnen verhelpen.

Let wel: Dit percentage zo klein, dat hier niet vanuit gegaan wordt. Wij geven garantie op onze spray-tan behandelingen zolang je jezelf aan alle voorschriften houdt.


Ik ga trouwen, hoeveel dagen kan ik het beste van te voren boeken?
Voor het beste resultaat, is kan je het beste twee dagen voor de bruiloft een spray-tan behandeling inplannen. Dan is je bruine teint op haar mooist.


Kan ik zwemmen en naar de sauna?
Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kan je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.


Wordt ik niet oranje van Spray-tanning ?
De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!
Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een rossige dame of heer met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.